Cynisism


Jag har visst börjat bli det. Cynisk.

Jag är inte så förtjust i det. Det är inget fint. Det klär mig inte. Men ändå…
Ser ganska krasst på saker och ting överhuvudtaget, och just nu är det riksförbundet…. Om de gjorde saker som vi med EDS såg något slags resultat på, så skulle jag gå med. Om lilla jag med vänner kan göra skillnad, så borde riksförbundet kunna göra så mycket mer. Varför görs det inget? Varför kämpas det inte på riksnivå så att vi hamnar under någon slags specialist? Vi har ju gått ihop några stycken här i länet och har fått fart på det. Varför kämpar inte förbundet vid vår sida? Inget intresse är visat. Iofs har inte jag personligen visat intresse för förbundet heller, men det är för att jag inte är överens riktigt med deras åsikter. Jag kan inte anamma allt, och ser ingen anledning till att gå med där då. Mest för att de inte verkar göra  mycket.

Jag vet att jag nog kan uppröra en del nu. Många är medlemmar i förbundet, och tycker det är bra. Jag vill absolut inte reta upp någon, jag bara säger det jag tycker. Det gör ju alla andra så himla friskt, så då gör jag det också. 😉

 

Asch, jag är nog mest bara frustrerad över att alltid bli motarbetad. Är det inte kommunen så är det staten. Jag är så himla trött på skiten att jag skulle kunna skrika rakt ut!!!! Nu blir det mest tårar. Jag som aldrig gråter. Jag gör det nu, ganska ofta. Jag är bara så trött på allt. Jag är trött på att kämpa för allt.
När det sedan kommer något positivt, som pengarna från fonden, så gläds jag självklart!!!! Men en del i min närhet tycker att jag bli så tacksam att jag ska glömma allt. BARA vara tacksam. Härligt, säger de, äntligen medvind. Eh? Jag är inte otacksam, det är jag inte, men alltså, hallå…

Ryggen då?
Nacken då?
Axlarna då?
Armbågarna då?
Handlederna då?
Knäna då?
Fötterna då?
Magen då?
Allt annat då?
Ska jag vara tacksam för det också?

Vi säger väl det då…..

Jo, jag erkänner. Jag är arg. Bitter. Jag är riktigt trött på att kämpa nu. Jag VET att andra gör det också!!! Det handlar inte om det. Jag är mig själv närmast. Så. Skjut mig…..

 

Annonser

6 thoughts on “Cynisism

 1. Jag håller med! Jag köper heller litteratur och läser om ämnet än betalar en medlemsavgift. Tycker att en föreläsning tex år 2012 iaf ska kunna ta upp lite nyheter och inte gammal skåpsmat. Liksså nyhetsbladen. De kostar pengar som medlemmarna betalar. Varför lägger man pengar på proto när det finns internet? Varför samarbetar man inte med de eldsjälar som finns i landet. Nä, för mig känns det slutet och inget som ger mig något. Jag ser i nuläget ingen vinning med att gå med så cynisk? Det är ju valfritt och man köper ju inte en godisbit som man inte vill äta heller? Kostar det så ska det smaka!

  Kram

 2. jag tycker inte man ska vara så himla kritisisk till riksörbundet, det är defacto människor mad diagnos eller anhörig med diagnos som jobbar ideellt med detta. Flera av dem har dessutom heltidsarbeten på sidan om…eller sjukpennsionärer för den delen men med mycket komplikationer från sin EdS. Att styrelsen dessutom bytts ut till stor del varie år gynnar ju inte situationen heller.Jag är ju lite involverad i det Nordiska samarbetet och har träffat styrelsemedlemmar och jag tycker definitivt dom gör ett bra jobb utifrån sin förmåga. Visst informationen kunde ju vara mera upp to date…men den måste ju alltid vara evidensbaserad om riksförbundet ska stå bakom det. NÄ tjejer istället för att vara kritiska så gå med och påverka….styrelsen vill definitivt ha drivna medlemmar och undrar om det var i senaste EDS-bladet det kom uppmaning om att de behövde medlemmarnas hjälp att få in bra info och framför allt översätta efterom det mesta är på engelska…en stor del av styrelsen ska till Belgien på symposiet i höst och där får de ju veta om senaste nytt…och 2013 är det sveriges tur att hålla nordisk konferens…så nog jobbar dom på i styrelsen, men kanske allt inte syns utåt och specielt inte om amn inte är medlem…
  Nä skriv in er nu och så kanske man kunde börja jobba för att få en betald verksamhetsledare för EDS och DÅ kanske det kan börja hända grejer!!

  • Just ju väljer jag bort det. Om det sker saker i hemlighet och bakom kulisserna, endast för medlemmar, så får det vara så.
   Min åsikt rör bara det de visar utåt.

   Alla ideella föreningar består av ”vanliga” människor. Både sjuka och friska, så förstår inte varför det är mer synd om vissa.
   Jag låter hård nu, men säger bara vad jag tycker.
   Jag är inte rik på något sätt och får då välja vilka förbund jag är med i.

   Nu kanske jag inte borde uttala mig heller, eftersom jag inte är medlem, men nu gjorde jag det.
   För första och sista gången.

Lämna gärna ett avtryck. Tack!! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s